social-network-armie-hammer-winklevoss

Deze tweelingbroers zijn de eerste ‘bitcoin-miljardairs’

We raken niet uitgepraat over de bitcoin. De één beschouwt de cryptomunt als ‘gratis geld’, terwijl de ander met het vingertje omhoog voor een bubbel van ongekende proporties waarschuwt. Wie van de twee ook gelijk heeft, het neemt niet weg dat mensen er op dit moment stinkend rijk mee worden. Voor sommigen gaat het zelfs zó ver dat ze nooit meer hoeven te werken. Dit geldt ook voor de tweeling Cameron en Tyler Winklevoss. Zij hebben de eer om zich de eerste ‘bitcoin-miljardairs’ te noemen.

Wie zich verdiept in de wereld der social media zal weten dat de twee geen onbekenden zijn. Begin jaren 2000 waren ze met Mark Zuckerburg in de clinch over wie het concept van Facebook had bedacht (getoond in de film The Social Network). Wie de eer mocht hebben weten we inmiddels, maar de tweeling kreeg door de schikking een mooi bedrag van 65 miljoen dollar.

Tegenwoordig zijn ze niet alleen gevierd roeiers, maar ook nog briljante ondernemers. Begin 2013 besloot de tweeling namelijk 11 miljoen dollar in de bitcoin te investeren. Destijds was de koers daarvan nog minimaal, maar met de hype en belachelijke groei die het de afgelopen maanden doormaakte is hun vermogen door het dak gegaan.

De eerste miljardairs zijn hierdoor een feit, maar het blijft een riskante investering. Het feit dat dit de grootste stijging van een koers sinds de tulpenbollen-mania in Nederland. Dat was in de zeventiende eeuw, dus een vrij aardige indicatie van de gekte die er op dit moment heerst.

 

Bron beeld: still The Social Network