De stijl van… Tommy Page

In de Amsterdamse binnenstad is een plekje waardoor je spontaan zou gaan geloven in tijdreizen. We hebben het over Tommy Page, de winkel van de gelijknamige eigenaar. Overal waar je kijkt zie je vintage herenkleding in een decor van snuisterijen die rechtstreeks uit een Brits landhuis lijken te komen. Voor advies kijken we naar Tommy zelf, die gekleed is om door een ringetje te halen.

Vintage als lifestyle
Tommy vertelt: ‘Vintage is een lifestyle. Je moet iets beter je best doen om die stijl voor elkaar te krijgen. Dat maakt juist je stijl. Omdat je er zo intensief mee bezig bent, komt er een signatuur uit. Deze lifestyle is gebaseerd op verzamelen, herwaarderen en dingen laten maken. Enkele pijlers voor mij zijn army wear, workwear en sportswear. Met dat laatste bedoel ik country sportswear, bijvoorbeeld jacht- en ruiterkleding.’

Naast vintage kleding, horen er ook andere interesses bij deze levenswijze. Overkoepelend thema is dat ze niet gejaagd of gehaast zijn. Tommy: ‘Het is een andere mindset. Ik ga graag naar feesten waar nog jazz of rock-’n-roll op vinyl wordt gedraaid of gespeeld door een liveband. Verder doe ik met plezier mee aan tweed rides, bijvoorbeeld de Chap Olympiad in Engeland. Op een plein in Londen wordt er dan gepicknickt en worden er spelletjes van weleer gespeeld. Alles is in stijl en dat vind ik erg leuk.’

Inspiratiebronnen
De vroegste herinneringen over stijl gaan over zijn grootvaders. Tommy kan zich levendig voor de geest halen hoe de twee heren zich kleedden en welke indruk dat maakte: ‘Mijn Nederlandse opa droeg een blauw tweedelig pak en een bowtie met witte stipjes en mijn Engelse opa droeg een driedelig pak met bretels en een das. Die mannen hadden zo’n coole stijl. Ik heb er bewondering voor dat zij daar zo veel tijd in hebben gestopt.’

De kledingkeuze die Tommy aan het begin van de dag maakt, is gebaseerd op instinct: ‘Ik heb best een bonte collectie maar ik weet precies wat ik heb. Zo lang duurt dat dus niet ’s ochtends. Ik vergelijk mezelf weleens met een chef-kok, die kan ook met een appel en een ei een heerlijk gerecht maken. Zoals hij dan een takje peterselie gebruikt, doe ik dat met een bepaalde das. Daar geniet ik van.’

Tommy Page is te vinden op: Prinsenstraat 7 in Amsterdam.

Laatste van Mode

Leven op water en zeep

Een verzorgd uiterlijk opent deuren. Bernie zet de producten van dit moment
0 0,00
Naar boven