Pasternak-pinpoints

Bij deze restaurants prik jij graag een buitenlands vorkje mee!

in Pinpoints by

Berlijns fenomeen
Pasternak
‘I’ve died and gone to heaven’, tikt Bernie-lezer Daniel V. per mail vanaf zijn gereserveerde tafeltje in het Berlijnse Pasternak. Dit beroemde onderkomen – dat een vaste stek was voor Moskouse apparatsjik in de DDR – serveert geweldige Russische gerechten en nog fijnere wodka. Dat laatste is Daniel ogenschijnlijk niet ontgaan: we kregen zijn aangepaste bericht in twee uur tijd maar liefst acht keer toegestuurd.
→Knaackstrasse 22-24, Berlijn

Antwerpse Aziaat
Roji
Roji, verstopt in de middeleeuwse kelders aan de Oude Koornmarkt, is al jaren een geliefde eetplek bij Antwerpenaren en dagjesmensen uit het noorden. Kemal Abdul nam voor ons de proef op de som.. Geweldig eten – vooral de smakelijke King Crab – maar bij aanhoudende populariteit (en overboekingen) moet je wel heel lang wachten op al het moois, schrijft Kemal. Daar zijn wij het mee eens.
→Oude Koornmarkt 26, Antwerpen

Middagje Parijs
Pavillon De Lac
In het Parijse Parc des Buttes-Chaumont waan je je in een romantisch negentiende-eeuws sprookje. In deze bij toeristen onbekende groenstrook zijn meerdere fijne restaurants gevestigd met uitzicht over de onderliggende vallei, loopbrug en waterval. Topper Le Pavillon du Lac serveert lichte Franse lunchgerechten. Ook de wijn- en cocktailkaart zijn de moeite waard, aldus Parijse-Amsterdammer Florence Badonnel.
Parc Des Buttes-Chaumont, Parijs

 

Bron beeld: Facebook Pasternak