Waarom Nyenrode Business Universiteit voor studenten hemel op aarde is

Wie het over de Nyenrode Business Universiteit heeft, zal er onbewust woorden als ‘kwaliteit’, ‘succes’ en ‘goede toekomst’ aan koppelen. En dat is niet zo gek. Ze waren in het laatste acht jaar al verkozen tot de beste universiteit van Nederland en ook in het buitenland wordt de loftrompet van stal gehaald als het over Nyenrode gaat. Door de Financial Times is Nyenrode bijvoorbeeld al twee keer gekozen tot de ‘nummer 1 business school in Nederland op het gebied van open programs in executive education’.

Ook in individuele studies komt Nyenrode steevast goed uit de bus. Zo scoort de studie MSc (Master in Science) een 7,8 in de categorie ‘bedrijfskunde’ (waardoor ze zich officieel ‘Topopleiding’ mogen noemen). Bij MSc in controlling steeg het cijfer zelfs van een 8,2 naar een 8,4.

Heb je als student het geluk dat je voor deze hoog aangeschreven opleiding wordt toegelaten, dan wordt er uiteraard wel verwacht dat je niet uit de bocht. Eind 2015 belandden twee dronken studenten in het ziekenhuis en misdroegen enkele anderen zich wegens vandalisme. Destijds bracht Nyenrode Business Universiteit naar buiten dat wangedrag, al dan niet onder invloed van alcohol of drugs, keihard wordt aangepakt.

Nyenrode is de enige particuliere universiteit van Nederland, opgericht in 1946 voor en door het bedrijfsleven. Ze kenmerken zich van oudsher door een sterke internationale oriëntatie.