Monaco, stad en dorp tegelijk

Wie aan Monaco denkt, zal onmiddellijk de beelden van de Formule 1 Grand Prix voor zich zien, of de hoogblonde Oostblok-dames die ‘ondernemer’ zijn in het prinsdom aan de Zuid-Franse kust. Het stadje heeft echter meer in zijn mars dan belastingparadijs zijn voor het grote geld.

Door Matthijs Goes

We beginnen de dag in Monaco met een wandeling in de Jardin Exotique: je laat er de hustle and bustle van het kuststaatje achter je. Het uitzicht over de Middellandse Zee is schitterend en alle proleten laten de natuur schieten, dus je hoeft even niet net te doen alsof je rijk bent. Als je met de kinderen naar de Côte bent gekomen, is een bezoek aan de Jardin Animalier aan te raden. Alle beesten in deze dierentuin zijn aan de koninklijke familie cadeau gedaan of door de douane van Monaco in beslag genomen.

Mochten tuinen je niet aanspreken, dan is er het Musée Océanographique. Het museum is bekend vanwege de voormalige directeur Jacques Cousteau en huisvest verschillende aquaria met exotisch zeeleven.

Wie helemaal geen zin heeft om cultureel te doen, kan op een van de stranden gaan liggen. Wellicht is het handig om even de trein te pakken en een van de baaitjes oostelijk of westelijk van Monaco te bezoeken. Neem bijvoorbeeld de trein naar Beaulieu. Als je daar bent kun je meteen een hotelkamer nemen in La Réserve de Beaulieu, waar de keuken bemand wordt door Yannick Franques. Hij ontving een Michelinster voor zijn kookkunsten.

Jardin Exotique: je laat er de hustle and bustle van het kuststaatje achter je’

Wie gekozen heeft om in Monaco te blijven, kan lunchen bij Valentin. Het terras ligt weliswaar tegenover de Ferrari-dealer, maar is toch in een achterafstraatje gevestigd. Hierdoor lunch je voor 30 euro per persoon twee gangen, en proef je de voortreffelijke côte de boeuf inclusief een fles wijn. Midden in Monaco!

Minder betaalbaar is het bij Crazy Fish & Caviar Kaspia, maar daar krijg je weer een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee voor terug. Als je lang genoeg blijft lunchen, kun je nog even gaan kijken bij Sass Café; eigenlijk de foutste tent van de stad, maar toch leuk. Om de rijkelui aan het zuipen te houden, hangen er schermen waarop de rekeningen zichtbaar zijn voor iedereen.

Toch een beetje normaal doen kan ook, door de trappen richting Beausoleil  te beklimmen. Je komt dan in Frankrijk uit, maar daar is New Indien Restaurant gevestigd. Het eten is er goed en betaalbaar, maar het leukste is dat je er best kans hebt om de prins tegen het lijf te lopen. Hij komt er regelmatig. Als dat geen endorsement is.

Hotels

La Réserve de Beaulieu
Keuken met Michelinster en restaurant met terrassen aan de zee. Direct aan het strand en met een groot zwembad.

www.reservebeaulieu.com

Hôtel de Paris Monte-Carlo
Tegenover het Casino de Monte-Carlo. Dit hotel bezoek je omdat op het dak restaurant Le Grill is gevestigd. Duur, ontzettend duur, maar als het mooi weer is, gaan de ramen open en zit je ver boven de stad aan de Middellandse Zee te eten.

www.hoteldeparismontecarlo.com

Novotel Monte-Carlo
Een van de weinige ‘normale’ hotels in de extreem dure stad. Grootste voordeel is dat het vrijwel tegenover de uitgang van het station ligt, dus met de trein ben je er zo.

www.accorhotels.com

Laatste van Travel

0 0,00
Naar boven