pvda-middelvinger-meppel-bernie

‘Middelvingerprank’ toont aan: Meppel is geen PvdA-bolwerk

Net wanneer je dacht dat de Partij van de Arbeid uit het diepe dal klom, krijgen ze te maken met een op zijn minst ‘vervelende’ boodschap. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn de sociaal-democraten druk bezig met het binnenhalen van stemmers, om zo de pijn van de ruwe verkiezingsnederlaag van 2017 (een verlies van 29 zetels!) te verzachten.

Allemaal leuk en aardig, maar dan moet de Meppeler Courant niet opeens de boel saboteren! Een advertentie van de PvdA in de lokale krant werd namelijk op weinig elegante wijze verdraaid. Waar normaal gesproken het logo van de partij van fractievoorzitter Lodewijk Asscher een roos vormt met in het midden een gebalde vuist, wist in dit geval geval één van de vijf vingers de vuist te ontspannen. En je raadt het al, dat is in dit geval de middelste. Het weinig vleiende – maar stiekem wel hilarische – resultaat vind je hieronder.

‘Rattenstreek’

In een reactie laat Jolida Voetelink, voorzitter van de PvdA-afdeling in Meppel, weten de grap niet te kunnen waarderen. ‘Dit heeft de Meppeler Courant gedaan. Ik heb het goede logo opgestuurd en om mij onverklaarbare redenen is het verkeerde logo erbij gezet. Zij geven zelf toe dat het hun schuld is’, aldus haar verklaring tegenover het Dagblad van het Noorden.

‘Op Twitter gaan de mensen helemaal los op ons. Je zou bijna denken dat het een rattenstreek van iemand is, van mensen die het expres hebben gedaan. Ik ben in gesprek met de Meppeler over hoe dit kan, zij zoeken het nog uit’. De Meppeler Courant heeft zelf nog geen verklaring naar buiten gebracht.