lotus-ceo-boete

Lotus-CEO praat zich op geniale wijze onder hoge boete uit

Als je voorzitter van een groot automerk bent, dan heb je vaak de drang om zelf in een model te stappen en te kijken wat de precieze limiet van hun nieuwste pronkstuk is. Met andere woorden: ook een hoge pief wil het beestje eens flink op zijn staart trappen en dat is niet anders voor Jean-Marc Gales, CEO van het Britse Lotus. Het kwam het echter bijna op het inleveren van zijn rijbewijs te staan.

Lees ook: Lamborghini verkoopt voor zevende jaar op rij meer auto’s

Volgens The Telegraph reed Gales rond in een gebied dat in de buurt lag van hun hoofdkwartier in Norwich. Het duurde echter niet lang voordat hij door een agent naar de kant werd gehaald. De reden? Hij reed maar liefst 102mph (164 km per uur) op een weg waar ‘slechts’ 70mph (112 km per uur) was toegestaan. Normaal gesproken zou Gales voor die stunt zes punten op zijn rijbewijs krijgen, of het risico lopen dat hij een jaar lang niet mocht rijden, gezien de eerdere boetes die hij ontiving. Dat liet de Lotus-baas zich niet gebeuren, want volgens deze quote van The Telegraph praatte hij er zich op deze manier onderuit:

“His solicitor Simon Nicholls argued that a short ban was preferable as it was “vital” that Gales was able to test drive new Lotus cars himself on the road, and that although Lotus had engineers to take new cars on the road, as head of Lotus he liked to test the cars personally and see how they handled.”

Uiteindelijk is het verhaal voor Jean-Marc met een sisser afgelopen. Hij kreeg geen punten op zijn rijbewijs, maar moest wel een boete betalen van 666 pond en nog een extra bedrag van 166 pond voor andere kosten.

Zo zie je maar dat CEO van een merk vol sportwagens een hoop voordelen (lees: privileges) biedt.

 

Bron beeld: Flickr