land-rover-restauratie

Land Rover trapt jubileumjaar 2018 met unieke restauratie af

Het is heel 2018 feest bij het Britse Land Rover. Één van de oudste makers van terreinmakers ter wereld viert haar zeventigjarig jubileum. En hoe kun je dat beter doen dan jezelf een geweldig cadeau te geven? De fabrikant gaat namelijk het nieuwe jaar van start door een recent gevonden showauto grondig op te knappen. Het gaat hier om een bolide die tijdens de allereerste RAI in 1948 tentoon werd gesteld. Destijds werden er drie exemplaren aan de wereld getoond, één daarvan is nu teruggevonden. Door stom toeval troffen de mannen van Land Rover deze aan op een steenworp afstand van hun fabriek in het Engelse Solihull.

Volgens de afdeling die de restauratie op zich neemt, zal zoveel mogelijk van de originele wagen intact worden gelaten. Dat geldt niet alleen voor de patina van de carrosserie, maar ook voor de oorspronkelijke lichtgroene kleur uit 1948. Ook de onderscheidende aluminium plaatwerk, een gegalvaniseerd chassis en een demontabele laadbak zullen in volle glorie worden hersteld.

De huidige toestand van deze Land Rover komt doordat het tot in de jaren ’60 volop in gebruik was op het platteland in Wales. Wanneer de restauratie is afgerond is nog niet bekend gemaakt.

 

Bron beeld: Land Rover