Kleur-pak-welke-gelegenheid

Welke kleur pak kies je voor welke gelegenheid?

Als je een hele rits aan pakken in je kast hebt hangen, is het iedere keer weer een behoorlijke opgave: welke moet ik deze keer aandoen? Jouw pakken hangen in alle soorten, maten en kleuren en dus is het niet eenvoudig om met de juiste op de proppen te komen. Bernie helpt je op weg en zorgt ervoor dat je voor elke gelegenheid op de perfecte wijze gekleed bent. Want ja, zelfs het verschil tussen en blauw en een zwart pak kan immens zijn. Hieronder vind je een selectie van de meest voorkomende kleuren en wanneer je ze het beste kunt dragen.

Lees ook: De stijl van… Ben Akkerman

Blauw

Is vandaag de dag op afstand de meest voorkomende kleur die je op straat tegenkomt. En dat heeft zo zijn redenen. Blauw staat voor wilskracht, geloof, vertrouwen en doelgerichtheid. Vaak worden blauwe pakken dan ook gedragen voor sollicitaties, maar ook in de politiek zie je deze kleur steeds vaker terugkeren.

Zwart

Wordt vooral geassocieerd met rouw (vandaar zwart op begrafenissen), maar ook met ernst, respect en het behouden van een afstand. Naast de momenten van rouw vind je de kleur zwart in een pak veelal terug tijdens belangrijke zakelijke afspraken.

Grijs

Laat zien dat je neutraal bent en soms zelfs wat volwassener dan de rest. Het geeft je dan ook vaak als jonge ondernemer dat kleine beetje extra tegenover de ervaren rotten in jouw vakgebied. Ook op het gebied van klerenpsychologie laat een grijs pak van zich horen. Het laat zien dat iemand duidelijkheid verlangt en zich niet direct bloot zal geven.

Wit

Waarom toch altijd witte pakken op een bruiloft? Het antwoord daarop is niet zo moeilijk, want wit staat voor onschuld en het pure van de mens. Daarnaast staat het ook bekend om zijn verfijndheid en smetteloosheid. Voor degenen die niks te verbergen hebben, of zich zo in elk geval voor willen doen.

Groen

Ja, ook de kleur groen moet worden toegelicht. Niet een alledaagse kleur, maar eentje die jou de uitstraling geeft dat je de wijsheid in pacht hebt en rust uitstraalt. Niet voor niets tref je deze kleur dan ook aan in de medische wereld. Is het niet een doktersoutfit, dan gaat het wel om een therapeut of huisarts.

Rood

De kleur van passie en liefde, maar zeker ook voor ambitie, kracht en zelfs een tikje egoïsme. Rode pakken tref je vooral tijdens belangrijke ontmoetingen aan, al wordt deze niet al te vaak gekozen. En daar valt ook wel wat voor te zeggen. Je bent direct erg uitgesproken, wat voor velen ook als intimiderend kan worden ervaren.

 

Bron: He Spoke Style