Ford brengt de Mustang van de film ‘Bullitt’ na 50 jaar weer tot leven!

in Auto/Stijl by

Wie de Oscar-winnende film Bullitt wel eens heeft gezien, denkt maar aan één ding: de bijbehorende Ford Mustang. Toen de film in 1968 in de bioscopen verscheen, was hetgeen dat mensen het meeste bijbleef is de inmiddels beruchte achtervolgingsscène (hier te zien). Omdat Ford weet hoe erg mensen aan inconische momenten en klassieke auto’s hechten, hebben ze besloten om deze Mustang opnieuw in het leven te roepen. De 2019-versie wordt een ‘special edition’ en wordt traditiegetrouw in het dark highland green geleverd.

Met een vijf liter V8-motor, 475 pk en een topsnelheid van meer dan 250 kilometer zit het qua rijgedrag meer dan goed. Daarnaast zijn er op uiterlijk vlak meer dan genoeg gelijkenissen met de wagen van de hoofdrolspeler in Bullitt: Steve McQueen. Volgens de chief desginer van de Mustang, Darrell Behmer, draagt het ook dezelfde stijl uit als de in 1980 overleden McQueen: ‘het is net als McQueen zelf: cool zonder er moeite voor te doen. Als ontwerper is het mijn favoriete Mustang. Het is verstoken van strepen, spoilers en badges, hoeft niet om iets te schreeuwen, het is gewoon cool!’

Over de prijs is nog niets bekend, al wordt geschat dat het hier over een bedrag met zes nullen gaat. Ga dus snel op zoek naar wat geld onder de bank, of wat centen in die ene oude sok, want aan zo’n bedrag kom je niet zomaar.