Emile Roemer verlaat Tweede Kamer, Marijnissen volgt hem op

in Actueel/Politiek by

De leider van de SP, Emile Roemer, houdt het voor gezien. Zojuist liet de frontman van de Socialistische Partij in een persconferentie weten dat hij de Tweede Kamer verlaat. `Ik heb gisteren mijn fractiegenoten laten weten dat ik de Tweede Kamer verlaat’, aldus de man uit Boxmeer. De reden dat hij vertrekt? `Ik wil de weg vrijmaken voor een nieuwe lichting SP’ers’ is de reden die in een persconferentie wordt gegeven.

Eerder deze ochtend kwam al het mysterieuze bericht naar buiten dat Roemer met een ‘mededeling’ kwam. Toen gingen al direct de geruchten rond dat hij een punt achter zijn politieke loopbaan in Den Haag zou zetten. Dat is nu werkelijkheid geworden. Lilan Marijnissen, dochter van Jan, volgt hem op als fractievoorzitter.

Emile Roemer werd in 2010 de fractievoorzitter van de SP. Hij nam destijds het stokje over van Agnes Kant. In de twee landelijke verkiezingen die hij meemaakte was er geen sprake van een groei in het aantal zetels. In 2010 leed de SP onder zijn leiding een verlies van tien zetels. Afgelopen verkiezingen bleef zijn partij in de min: veertien zetels, eentje minder dan in 2010.

 

Bron beeld: Flickr