De drie restaurants die je in 2017 nog móet zien!

Paarse verfijning
Umami, Maastricht
Als je door je oogwimpers kijkt, waan je je bij Umami af en toe bij een druk bezochte Aziatische nagelstudio of massagesalon. Het nogal grove neonverlichte paarse interieur van Umami – op twee stappen afstand van het Maastrichtse Centraal Station – past niet bij de verfijnde en smakelijke gerechten. Behalve in Limburg heeft de eettent tegenwoordig ook vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.
→Stationsstraat 12, Maastricht

Britten in Mokum
Graham’s Kitchen
Wie zegt dat Britten niet lekker kunnen koken? Bij Graham’s Kitchen eet je oer-Engelse gerechten met een twist. De naamgever en chef van het restaurant meldt zich tussen de (kleine) porties meermaals om te vragen of het smaakt. En dat doet het, aldus Bernie-lezer Marieke Verwoerdt. Bij het presenteren van de eindsom is hij echter ver te zoeken. De reden: Graham hanteert bijna Britse tarieven.
→Hemonystraat 38, Amsterdam

Stijl in Utrecht
Danel
Het nieuwe stadscentrum van Utrecht rond het megalomane station is niet gezellig. Maar wel modern. Laten we het daarop houden. Toch is tussen al het nieuwe glas, cement en beton ook af en toe een gezellige spot te ontdekken. Zoals het onlangs geopende Danel, een fijn Frans restaurant waar gasten (onder wie Bernie-lezer Victoria Mooyman) met tafelgenoten kleine gerechten ‘mixen en matchen’.
→Vredenburgkade 11, Utrecht