‘Debielen’ nekken PVV in de gemeente

in Actueel/Nieuws by

De partij van Geert Wilders heeft grote moeite om goede kandidaten te vinden voor de verkiezingen in maart. Kamerleden morren dat ze alleen maar aanmeldingen krijgt van ‘de grootste debielen’; ingewijden spreken van ‘LPF-achtige toestanden’ bij de opbouw van de PVV in het land.

Begin januari stapte de Rotterdamse voorman Géza Hegedüs na één dag op als voorman in de Rotterdamse gemeenteraad. De van origine Hongaarse politicus zou in het verleden racistische uitspraken op sociale media hebben gedaan, bovendien bleek dat hij zich had ingelaten met de Britse Holocaustontkenner David Irving. Even later schoof Karen Gerbrands, de voorzitter van de PVV in de hofstad, Henk Bres naar voren als lijstduwer; de Hagenees, bekend om zijn stopwoordje ‘kankûh’, zou volgens Wilders niet het signatuur hebben dat zijn partij nastreeft. Bres deed jaren mee aan VARA-discussieprogramma Het Lagerhuis. In het verleden baatte hij een seksclub uit in Den Haag en diende hij als taxichauffeur.

De PVV doet mee in dertig gemeenten door heel het land. Als vertegenwoordiging wil de partij vooral ‘gewone mensen die in het midden van de samenleving staan’ aantrekken – zo blijkt uit een oproep van de populisten in het noorden. Tot op heden komen echter vooral lieden op de PVV af die op het randje lijken te balanceren, zo geven Kamerleden aan.

Laatste van Actueel

Man en paard

Over de meest interessante politieke gesprekken lees je niet in de krant

Lang Leve Xi Jinping

Foto: Michel Temer Vanuit Peking doet Sjoerd den Daas verslag voor RTL Nieuws,

Humor met inhoud

Cabaretier Janneke de Bijl vindt zichzelf niet grappig. In ieder geval niet

Brusselse bubbel

Bureaucratisch, stroperig, een moloch, inefficiënt, peperduur, ondemocratisch, elitair. Waar je ook komt,
0 0,00
Go to Top