a bag cie-pinpoints

De modestulpjes van Nederland

De kunst van het verleiden
Pleasurements
Dit miniwarenhuis aan een van de populaire Negen Straatjes in Amsterdam mag geen seksshop heten. De zaak van de jonge dertiger Rebecca van der Wurff, gericht op haute-couturelingerie en high-end erotische speeltjes, lijkt in niets op die van haar collega’s verderop in de stad: de etalage is opgemaakt als die van een vooraanstaand juwelenhuis, het interieur – compleet met een gigantische bronzen vogelkooi – oogt verleidelijk en chic. Pleasurements verkoopt alleen bh’s, slipjes en jarretels van de beste kwaliteit met gebruik van de mooiste materialen (veelal naar eigen ontwerp). Voor wie durft, liggen verdekt in de vitrine op de eerste verdieping ook enkele stoute speeltjes te wachten op een nieuwe eigenaar: lederen zweepjes, zilveren handboeien en zijden blinddoeken. Van der Wurff wil haar klanten verleiden het mooiste van zichzelf te laten zien. Daarin heeft de onderneemster naar eigen zeggen nog een lange weg te gaan: ‘Nederlanders zijn, in tegenstelling tot mijn vele Russische, Amerikaanse en Arabische klanten, een stuk preutser dan ze zichzelf voordoen.’
→ Herenstraat 29, Amsterdam

Duurzame mode
Amsterdam Bag Company
Amsterdam Bag Company-oprichter Iris Maree is een ondernemer met een missie: de verduurzaming van de modesector en het voorkomen van dierenleed in de productie van kleding en accessoires. Tassen in het assortiment van ABC – een fijne boetiek in het centrum van de hoofdstad – zijn weinig trend- en seizoengevoelig maar desondanks modieus en aantrekkelijk (en bovendien ook redelijk geprijsd). Doorgestuurd door Veerle van Vlieth.
→ Herenstraat 35, Amsterdam

Grensgeval
Frans Boone
Sluis, strategisch gelegen aan de rand van Zeeuws-Vlaanderen, met uitzicht op België, had eeuwenlang de bedenkelijke titel van smokkelhoofdstad van Nederland. Met het wegvallen van Europese grenzen is het historische stadje echter vooral in trek bij dagjesmensen. Je vindt er niet alleen een keur aan toprestaurants (waaronder sterrentent Oud-Sluis) maar ook vele chique modeboetieks. Een daarvan is de zaak van Frans Boone, een aantrekkelijke modewinkel aan de brede Kapellestraat. Neem plaats op een van de bruinleren Chesterfield-banken en geniet van een kopje koffie en laat het hulpvaardige personeel de indrukwekkende herenmodecollectie (met merken als Common Projects, Levi’s Vintage Clothing en Ralph Lauren Double RL) aan je presenteren.
→ Kapellestraat 17, Sluis