Charlene-Carvalho-Heineken-quote500

Charlene de Carvalho-Heineken nieuwe rijkste Nederlander

in Actueel/Politiek by

We hebben een nieuwe rijkste Nederlander. Waar vorig jaar nog Frits Goldschmeding (oprichter van Randstad) aan de top stond, is deze positie nu ingenomen door de dochter van de in 2002 overleden Freddy Heineken, Charlene de Carvalho-Heineken.

Uit de nieuwste editie van de Quote 500 blijkt dat ze een vermogen heeft van zo’n € 12,5 miljard. Een stijging van 13,6% ten opzichte van vorig jaar. Goldschmeding moet nu genoegen nemen met een tweede plaats. Hij beschikt over een slordige € 4,3 miljard. Het podium word voltooid door Dirk Wessels van VolkerWessels, die met € 4 miljard genoegen moet nemen. De rest van de top vijf zit er ook nog altijd warmpjes bij. Ralph Sonnenberg van Hunter Douglas heeft ongeveer € 2,7 miljard en mediatycoon John de Mol zit daar vlak achter met € 2,6 miljard.

Tot de rijkste families behoort nog altijd de familie Brenninkmeijer van C&A met een geschat vermogen van € 22 miljard, op de voet gevolgd door Van der Vorm van investeringsfonds HAL. Zij beschikken over € 9,2 miljard.