Baudet wil 1 miljoen om senaat te veroveren

Dat de voorman van Forum voor Democratie onconventioneel te werk gaat, is duidelijk. Met zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 gooit de populistische politicus er nog een schepje bovenop. Thierry Baudet wil via een crowdfundingcampagne een miljoen euro ophalen om ‘iedere wet van Ollogren en Rutte’ in de senaat tegen te kunnen houden.

Door Floris Müller Fotografie Paar One

Volgens de FvD’er is dat geld hard nodig omdat de zittende macht volgens hem miljoenen euro’s krijgen om campagne te voeren en zijn partij niet. Bovendien zijn de grote machtsblokken in Den Haag verzekerd van aandacht bij de publieke omroep, zo stelt Baudet in een filmpje dat circuleert op internet.

Het is overigens niet geheel onwaarschijnlijk dat de dertiger de zes nullen haalt voor zijn propagandatour; Forum voor Democratie geldt als een van de meest succesvolle partijen op het internet. De partij investeert het meest in online-aanwezigheid, in twee jaar tijd vergaarde Baudet krap 160.000 volgers op Twitter, meer dan de meeste andere fractieleiders.

‘2019 wordt een beslissend jaar,’ stelt de politicus. Met donaties van zijn trouwe fans wil Baudet onder meer ‘de ongecontroleerde immigratie’ aanpakken en de banden met Brussel en grote bedrijven. Over de aanpak van zijn eigen grote plannen is de voorman van FvD niet duidelijk.